Hoe we bijna duivenmelker waren geworden


Op een dag zat deze duif op onze oprit. Hij bleef eerst op de grond en we dachten dat hij/zij iets mankeerde. Ook dachten we dat het om een sierduif ging maar dat bleek niet zo te zijn. Internet vertelde dat het om een wilde Oost Duitse Meeuw Duif ging.

We hebben duivenvoer gekocht en de duif ’s nachts eerst in onze garage laten overnachten. De duif begon voorzichtig weer wat te vliegen en zat overdag in de tuin op ons dak of een dak in de buurt. En ’s nachts op een kast in de garage. Er kwamen nog meer dieren bij want ons duifje kreeg luisjes. Met de duif naar de dierenarts en die gaf ... tapijtreiniger mee om de luizen te bestrijden.

We hadden veel plezier van dit prachtige dier met prachtig wit verenkleed en hele lieve oogjes. Net toen we op het punt stonden om een duivenhok te kopen (onze garage was intussen erg vies geworden ondanks vaak schoonmaken en vegen) is ons prachtige duifje … gevlogen. Nu missen we de duif waar we liefkozend Snow White tegen zeiden.

Hopelijk vond Snow White aansluiting bij een andere leuke duif of een groepje? Gelukkig hebben we nog een mooie foto van de duif op de schutting in onze tuin. En vinden we buiten en zelf in het huis nog steeds kleine witte veertjes terug … Dag Snow White, een goede reis !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten