Verwondering (03.10.2008)


Een hele mooie tekst las ik over verwondering. Zo mooi dat ik 'm zelf niet zou kunnen schrijven. Dus gebruik ik met toestemming de mooie woorden van de schrijver Caroline Dekker van Feel Goodies. De tekst is prachtig en ... de website ook. En ook de naam van haar bedrijf: www.feelgoodies.nl En hier dan de tekst:



"Life is full of suprises, open them slowly"
- Jacky Mutcheson

Het is zo’n mooi woord, verwondering. Het heeft iets van verrassing en verbazing in één. Verwondering maakt dat je steeds met ‘nieuwe ogen’ kijkt. Dat je open blijft staan voor onverwachte dingen, ook als ze je vreemd of anders voorkomen.

Moelijk is het wel. Want verwondering betekent zonder vooroordelen en vaste ideeën waarnemen. Alsof je iets voor het eerst ziet. Zonder al bedacht te hebben hoe mensen en dingen zouden moeten zijn. Of hoe je zelf zou moeten zijn.

Wie vanuit verwondering leeft, blijft kijken en ziet zoveel meer. Om steeds weer te leren van het leven en nieuwe dingen te ontdekken. Geen wonder dat het zo'n mooi woord is!

Verrassende cadeaus vindt u ook op onze website www.feelgoodies.nl. Zoals een shawl op maat met verborgen schatten, of het wonderbaarlijke Buddha Board. En wie een mooie wens naar de hemel wil sturen zal verwonderd kijken naar de schoonheid van de Dreamflyer!

Uiteraard kunt u ook voor een bijzonder kerstcadeau bij ons terecht. We denken graag met u mee.

Ik wens u een verrassende herfst!

Hartelijke groet

Caroline Dekker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten