Geluk zit gewoon rechts in je hoofd (26.01.2009)


In 1996 kreeg hersenwetenschapper Jill Bolte Taylor een ernstige hersenbloeding. Als professioneel neuroanatoom observeerde ze hoe haar eigen brein volledig uitviel, zozeer dat ze niet meer kon lopen, praten, lezen, schrijven of zich nog iets van haar leven herinneren, en dat alles in een tijdsverloop van vier uur. Taylor schrijft over deze bloedstollende ervaring én over haar ongewone en inspirerende tocht uit de afgrond van een beschadigd brein. Het duurde acht jaar voordat ze helemal genezen was. In het filmpje How it feels to have a stroke geeft Taylor alvast een voorproefje op haar boek: Onverwacht inzicht. Een van haar inzichten: geluk zit rechts in je hoofd.

Tekst: www.pyschologiemagazine.nl.

Net voordat ik hollend naar de boekwinkel zou rennen om het boek te kopen, las ik gelukkig eerst nog de onderstaande reactie van een lezer op bol.com.
Beperkt interessant
Dit boek is interessant voor mensen die zelf een hersenbloeding hebben gehad of er in hun omgeving mee te maken hebben gehad. Als je echter verwacht dat je uit dit boek kunt leren hoe je zelf je rechterhersenhelft kunt trainen om op ieder gewenst moment te kunnen tappen uit die bron van innerlijke vrede, dan kom je bedrogen uit. Dit boek is een zeer persoonlijk verslag van een persoonlijk herstel en niet werkelijk universeel inzichtgevend, zoals de boeken van Eckhart Tolle dat wel zijn. Daarom maar beperkt interessant...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten