House with a view (10 aug 2009)

In deze vakantie wonen wij op een heuvel. Had al eens gelezen dat hoger wonen goed is voor het welbevinden. En wij bevinden hier ons heel wel. Wat maakt toch dat je van uitzicht nog gelukkiger wordt? Het heeft vast met overzicht te maken. En met diepte. En dat je zo veel meer ziet. Zo zie ik vanaf het terras de tuin hortensia’s, lavendel, rozen, appelbomen, oostindische kers en het pad naar het hek. Daarachter de huizen van het dorp als witte krijtjes tussen het groen van de bomen. Nog weer verderop zien we in de verte de oceaan en de baai van Audierne ...

Al kijkend komt het me zo voor dat ook duiven houden van overzicht. Vanuit de bomen voor het huis doen de duiven namelijk niet anders dan genieten van hun uitzicht om daarna even een rondje te vliegen. En dan weer tevreden en enthousiast in de bomen te landen. De duiven maken koddige vluchten en daar heb ik het fraaie uitzicht op.
Nog een paar dagen genieten van dit uitzicht en het prachtige en inspirerende huis van Herman en Ankie en dan gaan we terug naar Nederland om daar een rondje te vliegen om volgend jaar graag en hopelijk weer hier te landen op dit terras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten